Kran/travers - Säkra lyft

80% av olyckorna med lyftanordningar beror på felaktig hantering av redskap eller last. Genom goda grundkunskaper kan du genom bra planering av arbetet och rätt handhavande arbeta på ett säkert sätt och undvika skador på människor och maskiner.

Kran/Travers och säkra lyftutbildning

Målet med kran/traversutbildning eller säkra lyft är att deltagaren på ett säkert och ekonomiskt sätt självständigt skall kunna arbeta med lyftanordningar och lyftredskap.

Introduktion och terminologi, vad är vad? Konstruktion, hur vikt fördelas, operatörens roll, användning. Kommunikation och lasthantering. Underhåll och kontroll. Lagar, regler, ergonomi, säkerhet och olyckor.

Kran/Travers eller säkra lyft - skillnad på utbildningarna.

Kran/Travers (Online + Praktik)

Kran/Traversutbildning är för dig som skall köra travers eller enklare kran. Naturligtvis går vi igenom lastkoppling, signalering mm men även terminologi, vad är vad? Konstruktion, hur vikt fördelas, operatörens roll, användning. Kommunikation och lasthantering. Underhåll och kontroll. Lagar, regler, ergonomi, säkerhet och olyckor.
  • Du gör teorin på nätet och när du har klarat teoriprovet kontaktar du oss för att genomföra det praktiska körmomentet hos oss i Gävle eller på annan överenskommen plats.
​​​​​​​

Säkra lyft (Online)

Säkra lyft är för dig som inte skall köra någon kran men ändå vara med när det skall kopplas, lyftas och signaleras etc. Kursen innehåller i grova drag samma information som Kran/Travers men utan körning.
  • Du gör teorin på nätet och när du har klarat teoriprovet får du ditt intyg i mailen direkt och efter några dagar kommer plastkortet med posten. Ingen körning/praktik ingår.

Vi utbildar enligt SS-ISO 9926-1

Deltagaren ska också på ett säkert sätt kunna förebygga skador på människor, maskiner och last. Utbildningen ger både kranförare och lastkopplare den teoretiska och praktiska utbildning som behövs för att uppfylla Arbetsmiljöverkets föreskrifter gällande fr o m 2007-07-01.

Från 1900 kr

exkl.moms
​​​​​​​​​​​​​​(2375 kr inkl. moms)

Kontakta oss

​​​​​​​info@admaskin.se
026-270400