Mer info om utbildning för lastmaskin - hjullastare

Det finns olika typer av utbildningar för hjullastare. 

Hjullastare godshantering

För godshantering arbetar du med att lasta, lossa och bära gods med skopa, gafflar och kranarm, men även hydrauliska redskap som sopvals, snöblad eller snöslunga. Vi anordnar utbildning eller kompetensprov efter behov. 
Du måste ha god tidigare vana av körning med hjullastare.

Hjullastare anläggning

Du som tidigare har kört hjullastare men behöver utbildningsbevis för hjullastare/lastmaskin. Du gör ditt kompetensprov hos oss snabbt och enkelt och till ett mycket bra pris. Du måste ha god tidigare vana av körning och anläggningsarbete med hjullastare.
​​​​​​​

Truck C2

För hjullastare och liknande maskiner i industriellt bruk (i truckmiljö) med gaffelarmar eller annat lyftaggregat med liknande funktion på plana och hårdgjorda underlag.
​​​​​​​

Truck C7

För teleskoplastare (teleporter) när de används med gaffelarmar eller annat lyftaggregat med liknande funktion på plant och hårdgjort underlag. Du måste ha traktorkort eller B-kort.
​​​​​​​

Vad säger försäkringsbolagen?

En annan viktig anledning att ha rätt utbildning är också att försäkringsbolagen kräver det för att ge ersättning för skador och kostnader. Har du inte rätt utbildning och orsakar en kostsam skada kommer du att stå personligt ansvarig för alla kostnader. Det är vanligt att någon person (oftast chefen) säger sig "ta ansvaret" om du kör ändå men det fungerar inte på det viset. Inte ens om det "finns skriftligt" på det. Blir det en rättssak av olyckan så är det föraren och ingen annan som är vållande.

​​​​​​​​​​​​​​Kontakta oss för att få mer information eller en offert på era utbildningsbehov.
Har du läs- och skrivsvårigheter? DYSLEXI? Säg till när du beställer kurs så löser vi det!

Kommande kompetensprov - lastmaskin

Har du redan erfarenhet av maskintypen (30 månader eller mer) beställer du tid hos oss, gör ditt kompetensprov och körprov. Kurserna hålls oftast i Gävle men även ibland på andra orter.

Klarar du valideringen utan anmärkning erhåller du naturligtvis ditt utbildningsintyg på en gång. I de fall där denna erfarenhet ej finns ber vi er att kontakta oss info@admaskin.se så ser vi till att lägga upp en lämplig utbildningsplan för er att följa för att kunna erhålla ert utbildningsintyg.

Klicka här för våra kommande utbildningar för truck.
Gå till vår sida med kördatum för att se inplanerade datum för kompetensprov

Vill du ha en offert?

Är ni flera som behöver utbildning samtidigt? Ett företag eller förening? Det kan nog inte bli så mycket enklare. Klicka på knappen här, fyll i dina önskemål, så svarar vi dig med en offert så fort vi bara kan. 

Har du andra frågor? Ring aller maila!