Hjullastare anläggning

Hitta till oss

Praktiska passet genomförs i våra lokaler på Sjöhagsvägen 6 i Gävle. Hitta till oss...

Hjullastarutbildningar (lastmaskin)

Många inom transport- och byggbranschen kommer ofta i kontakt med hjullastare/lastmaskiner på ett eller annat sätt. Det är viktigt att ha rätt utbildning som omfattar de arbetsuppgifter man utför. Det är fråga om godshantering, anläggning eller att man bara använder hjullastaren med gafflar (som en truck). Klicka här för mer info om skillnaderna.
En annan viktig anledning att ha rätt utbildning är också att försäkringsbolagen kräver det för att ge ersättning för skador och kostnader. Har du inte rätt utbildning och orsakar en kostsam skada kommer du att stå personligt ansvarig för alla kostnader. Det är vanligt att någon person (oftast chefen) säger sig "ta ansvaret" om du kör ändå men det fungerar inte på det viset. Inte ens om det "finns skriftligt" på det. Blir det en rättssak av olyckan så är det föraren och ingen annan som är vållande.
 
Att validera betyder att vi bekräftar att du har den nödvändiga kompetensen för att använda maskinen. Detta gör vi genom att testa dina kunskaper genom skriftliga prov och praktiska övningar. När du har genomgått detta, utfärdar vi ett utbildningsbevis som visar att du har den kompetens som krävs för att arbeta med maskinen. 
 
Hittar du ingen tid som passar är du välkommen att höra av dig så kommer vi överens om var och när det skulle fungera för dig.

Kontakta oss för att få mer information eller en offert på era utbildningsbehov.