Ta truckkort hos AD Maskin!

Vi utbildar förare av truck, ledstaplare, hjullastare, teleskoplastare - teleporter, mobila arbetsplattformar - skylift, grävmaskin, kran och travers mm. 
För att få arbeta med truckkörning måste du ha ett truckkort (truckförarbevis). Vi anordnar truckförarutbildning (truckkurs), kommer överens om utbildningsställe som passar och när du klarat teori- och körprov får du sedan ett truckkort (utbildningsbevis). Vi utbildar enligt TLP10, vilket är rekommenderat av Arbetsmiljöverket.
 Det finns fyra olika typer av truckkort som gäller olika typer av truckar som du får använda. Truckkorten delas in i grupper: A, B, C och D. Klicka här för en noggrannare beskrivning av de olika trucktyperna.
 
A är truckar som räknas till de minsta både till storlek och lyftkapacitet, därefter följer det i löpande ordning från A till C där de största finns inom kategori C. 
 
Den vanligaste truckförarutbildningen (A2-A4 + B1-B3) ger behörighet för truckar i kategori A och B. Då har man behörighet att använda de vanligast förekommande truckarna inom lager och transport. 
 

Tänk på att

Förutom att gå en truckkurs och därefter erhålla ett truckkort måste du ha ett godkännande från din arbetsgivare - körtillstånd - att du får köra truck. Detta får du givetvis garanterat om dina arbetsuppgifter innehåller truckkörning. Den person som utfärdar körtillståndet måste också ha truckutbildning, det räcker inte att vara VD.
 
Har du ingen anställning kan du ändå genomgå en truckkurs för att få ett truckkort (truckförarbevis). Det är en mycket bra referens när du söker jobb som innefattar truckkörning eftersom du då kan börja arbeta som truckförare redan från första dagen.
 

Visste ni

Det är många som skaffar truckkort och sedan söker jobb framgångsrikt i Norge. Kolla in vår sida "Söka jobb". Där finns länkar till bra information om att  jobba i vårt grannland.
 
Om du bestämmer dig för att gå en truckkurs hos oss kan du gå till vår webbshop och titta vilket datum som passar dig bäst. Där kan du enkelt boka din kurs och har flera olika valmöjligheter att betala.

Från 3320 kr

exkl.moms
​​​​​​​(4150 kr inkl. moms)

Kontakta oss

​​​​​​​info@admaskin.se
026-270400