Onlineutbildning inom fallskydd

  • Direkt efter genomförd beställning så får du tillgång till utbildningen
  • Teorin är 100% online och du genomför den när det passar dig bäst
  • Efter godkänt resultat så utfärdas ett digitalt certifikat direkt

Arbete på höga höjder - Fallskydd

Fallolyckor är en av de vanligaste typerna av arbetsplatsolyckor, och speciellt inom byggbranschen finns stora brister i kunskaper kring säkerhet, säkerhetsutrustning och riskbedömning vid arbete på hög höjd. Visste du att av de vanligaste orsakerna till dödsolyckor i byggbranschen är fall till en lägre nivå? Eller att otillräcklig utbildning kan innebära sanktionsavgifter hos Arbetsmiljöverket? Hos AD Maskin får du kunskap du behöver precis när du behöver det.

Vad ingår i utbildningen?

Utbildningen kräver inga förkunskaper och det ingår inte någon praktik. Alla deltagare läser själv in kunskapen online, helt i sin egen takt och när det passar dem bäst. Målet är att ge en praktisk och användbar förståelse för de regler och föreskrifter som gäller vid arbete vid höga höjder. Utbildningen tar upp vilken utrustning som krävs, hur den ska hanteras och vad olika typer av arbeten på hög höjd kräver för olika typer av utrustning. Du få lära dig om förberedelser, riskbedömning, förankring, säkring och hur du kan använda föreskrifterna praktiskt. När du har klarat utbildningstestet får du direkt ett första intyg på godkänd kurs via e-post. Ditt utbildningsbevis skickas till dig med post.

Vem behöver gå en fallskyddskurs online?

Denna kurs vänder sig till dig som behöver använda en fallskyddsutrustning i ditt arbete, och som utför arbete på tak, höga höjder där risk för fall finns eller om du har fallskyddsutrustning i en mobil arbetsplattform, det vill säga skylift. Även som arbetsledare bör du har kunskap inom fallskydd.

Vad säger lagen om fallskydd?

Från och med januari 2015 innebär professionellt arbete på hög höjd utan kompetensbevis inom fallskydd sanktionsavgifter för arbetsgivare. Reglerna gäller från två meters höjd. Det innebär till exempel att professionellt arbete med snöskottning, takläggning, montering av solceller eller andra uppdrag där arbetsmoment ska utföras på en höjd över två meter kräver kompetens inom fallskydd. Som privatperson är du inte skyldig att ha kunskap inom fallskydd, men är med en enkel onlineutbildning har du kunskap som kan rädda liv.

Få utbildning i fallskydd på engelska! ​​​​​​​Hos oss kan du få fallskyddsutbildning på engelska och online. Inga förkunskaper krävs. Boka!

När är det krav på fallskyddsutbildning?

Principen är att allt professionellt och yrkesverksamt arbete på högre höjder än två meter ska göras av yrkespersoner som har utbildning inom fallskydd. Det innebär också att personlig säkerhetsutrustning eller att skyddsräcke och annat fallskydd ska användas.
Idag tror många att vilken typ av rep eller sele som helst kan fungera som ett fullgott personligt skydd. Men även på låga höjder kan stora skador och svåra olyckor bli verklighet om en person blir hängande efter ett fall.

Vet du vad som kan hända om en person blir hängande efter ett fall? Om en person blir hängande i en sele kan blodtillförseln i venerna stoppas och genom det riskera att hjärta och hjärna får för lite syre. Det är en fälla som innebär svåra skador och stor risk för dödsfall. En smidig webbutbildning och utbildning online kan rädda liv. Anmäl dig här!

Läs mer: https://www.av.se/globalassets/filer/publikationer/broschyrer/skydda-dig-mot-fallrisker-broschyr-adi698.pdf

https://www.av.se/halsa-och-sakerhet/personlig-skyddsutrustning/forebyggande-att-valja-skyddsutrustning/fallskydd/

Kontakta oss

​​​​​​​info@admaskin.se
026-270400