Mer info om arbete på väg

Vill du ha en offert?

Är ni flera som behöver utbildning samtidigt? Ett företag eller förening? Det kan nog inte bli så mycket enklare. Klicka på knappen här, fyll i dina önskemål, så svarar vi dig med en offert så fort vi bara kan. 

Har du andra frågor? Ring eller maila!
Denna kurs vänder sig till dig som skall arbeta på eller invid väg, antingen med maskin eller till fots. Kommunen eller trafikverket ställer krav på att alla som arbetar på deras vägar skall ha denna utbildning.

Denna kurs är en kombination av följande steg enligt trafikverkets nya krav 1.1-1.2-1.3-2.1 som tidigare kallades 1+2.

Vi kan självklart hålla utbildningen enligt de gamla kraven om kunden efterfrågar detta. Tänk på att även skyddsombud, arbetsledare etc som ansvarar för eventuellt arbete men inte alltid fins på plats skall ha denna utbildning. För besökare på arbetsplatsen krävs 1.1 allmän Grundkompetens
​​​​​​​

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.
  • Du gör teorin på nätet och när du har klarat teoriprovet får du ditt intyg i mailen direkt och efter några dagar kommer plastkortet med posten. Ingen praktik ingår.​​​​​​​
De olika nivåerna innebär:

Arbete på väg 1.1 allmän Grundkompetens

För alla som arbetar i eller i anslutning till trafik. Gäller samtlig personal samt även besökare på arbetsplatsen. Ger kunskap och behörighet att utrusta och utmärka arbetsfordon samt hur fordonet ska placeras för att uppnå en säker arbetsmiljö samt en hög trafiksäkerhet för trafikanterna.

Arbete på väg 1.2 även ha Grundkompetens för att få framföra väghållningsfordon

För förare av väghållningsfordon. Trafiksäkerhet, fordonsplacering samt risker med passerande trafik. Tillåtna vägmärken samt placering av arbetsfordonet. Ger kunskap om Arbetsmiljölagen, Trafikförordningen, Väglagen och Vägförordningen.

Arbete på väg 1.3 Grundkompetens för att få utföra vägarbete

För personal som utför arbeten som projekteringsuppdrag, eller ledningsarbeten, på en vägbana intilliggande områden.
För flaggvakt behöver Steg 1:3 kompletteras med en flaggvaktsutbildning.

Betalningsalternativ

Faktura efter kurstillfälle - Det gamla vanliga sättet. Du går kursen och vi skickar en faktura efteråt. När vi fått in betalning för fakturan skickar vi ut utblidningsbeviset till dig. Ingen faktureringsavgift.

Betala direkt med Payson - Payson samarbetar med VISA/Mastercard och internetbankerna Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea. 40:- tillkommer.

Paysonfaktura - Betala mot faktura. Fakturan skickas till dig från Payson. Du kan dela upp betalningen över en period av 3, 6, 12 eller 24 månader. 60:- tillkommer.